Virtuaalikennelin rekisteröiminen

Miksi rekisteröidä?

Hyvä syy on se, ettei kukaan muu voi "ryöstää" kennelisi nimeä ja jos joku valittaa sinulle samasta nimestä, voit aina vedota siihen, että olet jo rekisteröinyt kennelisi. Rekisteröimällä varmistut myös siitä, että vaikka kennelisi lopettaisi, samannimistä kenneliä ei pakosti tulisi. Kennel pysyy rekisterissä, vaikka se lopettaisi, ja rekisteröinti on myös mainosta sivuillesi.

Mihin sitoudun?

Et mihinkään. Vastuuntuntoisena ihmisenä pidät vain tietosi ajan tasalla. Jos kennelisi kasvatusrodut muuttuvat, osoite muuttuu, nimi muuttuu tai vastaavaa, on sinun tehtäväsi ilmoittaa niistä, sillä emme vaihda niitä automaattisesti.VMKL:n rekisterien selitykset

VMKL:n uudistuksen myötä myös kennellistat uusittiin vuonna 2015. Tuolloin vanhat rekisteröidyt kennelit ja kasvattajanimet päätettiin poistaa ja aloittaa kennelien rekisteröiminen puhtaalta pöydältä. Kuitenkin virtuaalikennelmaailmassa on vuosien saatossa ollut useita merkittäviä virtuaalikenneleitä ja kasvattajia, minkä vuoksi virtuaalikoiraharrastajat kasasivat Karvaturrit-foorumilla listan niistä kenneleistä, jotka haluttiin säästää myös uudempien harrastajien tietoisuuteen. Kerätyistä kenneleistä muodostui lopulta virtuaalikennelien kunnialista. Kunnialistan herättämän keskustelun myötä päädyttiin jakamaan VMKL:n kennellista kolmeen osaan, joita ovat kennellista, kasvattajalista ja kunnialista.

Kennellista

Kun uusi virtuaalikennel rekisteröidään, se lisätään kennellistalle. Tälle listalle pääsevät kaikki kennelin iästä tai toiminnan tasosta riippumatta ja ainoa vaatimus on se, että sivut ovat valmiit, tekijänoikeudet ovat kunnossa ja kennelin nimi ei ole käytössä oikeassa maailmassa eikä virtuaalimaailmassa.

Kasvattajalista

Kun virtuaalikennel on ollut toiminnassa jo pidemmän aikaa ja kasvattanut muutaman pentueen menestyksekkäästi, voi kennelin omistaja anoa siirtoa virtuaaliselle kasvattajalistalle. Siirtopyyntö tehdään lähettämällä vapaamuotoinen anomus VMKL:n sähköpostiin (virt.kennelliitto[at]gmail.com) ja viestissä tulee esittää perustelut, miksi kennel tulisi siirtää kasvattajalistalle. Ylläpito ottaa huomioon erityisesti laadukkaan kasvatustoiminnan, virtuaalikennelin iän sekä mahdollisen muun aktiivisuuden, kuten kilpailu- tai hoitajatoiminnan.

Kunnialista

Virtuaalinen kunnialista on tarkoitettu yleensä jo lopettaneille virtuaalikenneleille, jotka ovat jääneet virtuaalikoiramaailman historiaan merkittävinä toimijoina. Kunnialistalla olevan kennelin tuntomerkkejä ovat ikä (monet kenneleistä ovat olleet toiminnassa yli 10 vuotta sitten), tunnettu kasvattajanimi sekä monesti useat laadukkaat pentueet, joiden kasvatteja näkyy edelleen nykyisten virtuaalikoirien sukutauluissa. Myös edelleen toiminnassa oleva virtuaalikennel voidaan lisätä kunnialistalle, jos se täyttää edellä mainitut tuntomerkit. Kunnialistan päivityksestä käydään keskustelua Karvaturrit-foorumilla, eli mahdolliset lisäykset kunnialistalle tehdään foorumin kautta. Jos kennelin pitäjä ei käy Karvaturreissa, voi hän lähettää siirtopyynnön VMKL:n sähköpostiin (virt.kennelliitto[at]gmail.com), minkä jälkeen ylläpitäjä aloittaa siirtoa koskevan keskustelun Karvaturreissa.